Min kundvagn

Stäng

Möbelvård

Ta vara på möblerna så lever de längre.

Vi, precis som ni bryr oss om våra möbler och vill därför att de ska få vårdas och åldras så bra som möjligt. Vi har utbildade specialister som hjälper er med problem som kan uppstå på läder som t.ex. solblekning, repor, revor, krackelering, slitageskador, fläckar på textil och trä.

Säng

God sömn är viktigt för att vi människor ska må bra och vi spenderar stora delar av dygnet i sängen. Lakan örngott kan tvättas regelbundet i tvättmaskin, men bäddmadrassen är oftast inte möjlig att tvätt på samma sätt. Därför glöms den oftast bort. För att öka livslängden på din säng är det dock vitkigt att även ta hand om bäddmadrassen.

Möbelvård

bed conditioner kit

Säng konditioner kit är ett komplett kit för skötsel/fläckborttagning av vädd och resårmadrass. Tar bort fläckar från blod, rödvin, kaffe m.m. Har även antibakteriella egenskaper.

Möbelvård

Feather/ down wash

Effektivt duntvättmedel för maskingtvätt som bevarar stoppningens unika egenskap även efter tvätt.

Trä

Trä är ett levande material som påverkas av yttre förhållanden. Därför behöver material skötsel och vård för att behålla sin ursprungliga ytfinish. Din trämöbel får också längre livslängd genom att du regelbundet rengör och återskyddar.

Det är naturligt att träet fårändrar sitt utseende på sikt, och blir ljusare eller mörkare beroende på träslag. Kula, värme och fukt påverkar också träet rörelse.

Det fyra vanliga ytmaterialen är obehandlat, oljat, vaxat och lackat. De olika ytbehandlingarna ger träet olika utseende och känsla. Vilka produkter bör användas varierar även här på träslag, ytbehandling och eventuella fläckar.

Produkter för:

  • Oljebehandlat och obehandlat trä
  • Vaxat trä
  • Lackat trä
  • Högblank lackat trä
  • Vitoljat trä

Miljöpolicy

Leather master prioriterar miljöarbete som en viktig förutsättning för en hållbar utveckling. Miljöarbetet bygger på ständiga förbättringar och förebyggande av föroreningar där helhetssynen betonas. Tillhandahåller produkter, förpackningar och tjänster som har en så liten miljöpåverkan som möjligt.

Verksamheten har ett helhetstänk som baserar sig på produkternas totala livscykel från råvara via framställning till användning och återvinning. Genom att använda leather master och tjänsterna förlängs livslängden på konsumtionsprodukterna såsom till exempel möbler, bilsäten, inventarier och inredning.  De har ständigt uppdaterade dialoger kring miljöförbättringar på varor och produkter.

Textil

För att undvika och förebygga fläckar på din textilmöbel bör du se till att den alltid är väl impregnerad med Textil Protection, vilket skyddar din möbel mot fläckar från exempelvis mat och dryck. För att rengöra textilmöbeln och skonsamt avlägsna enklare smuts och solkighet används Textil Cleaner som lämpar sig till de flesta textilmaterial. Mikroduken är ett utmärkt hjälpmedel vid dessa tillfällen. Svärare fläckar så som smuts, fett, trycksvärta tas bort med stain remover.

Läder

De flesta läder har försetts med någon typ av ytskydd. Då möblen används tillförs fett från t.ex. händer och nacke. Om man inte rengör och återskyddar lädret regelbunden löser kroppsfettet långsamt upp ytskydded. Utan ytskydd kryper fett in i lädret där det asnsamlas med stora möörka fettfläckar eller färgsläpp som resultat. Var noga med regelbundet rengöra och återskydda. För det är du som avgöra livlängden på möblen.

Vad du kan förvänta dig av Leather Master:

  • Trygghetspaket
  • Välskötta möbler
  • Rådgivning
  • Service vid skada av möbelklädsel