Min kundvagn

Töm kundvagn

Artiklar

Företag i Nätverket: Moblero

Artiklar

Butiken där du aldrig blir tagen på sängen

Kvalitetsmöbler och service i toppklass hos Moblero i Staffanstorp

God hälsa, pengar på banken eller ett vrålåk i garaget. 
Begreppet livskvalitet kan inkludera många olika komponenter. 
För vissa räcker det med en bra säng …
– Om du kan lägga stora pengar på en ny bil eller dyra resor kan du även investera i en riktigt bra säng, säger Magnus Elgenkrona som driver möbelbutiken Moblero.

Du har säkert någon gång fått frågan vad du skulle göra om du vann en miljon. 
Vad svarade du? 
Att du skulle köpa en ny bil? Resa jorden runt? Kanske skämma bort dig själv med exklusiva SPA-behandlingar? 
För du sa väl knappast att du skulle investera i en splitter ny säng av högsta kvalitet? 
Trots att det egentligen är just det du skulle behöva … 
– En bra säng är en av de viktigaste faktorerna i för livskvalitet. Men det är inte säkert att den dyraste sängen är den bästa för just dig. Det är viktigt att prova i butiken och få hjälp av experter, säger Magnus Elgenkrona som driver möbelbutiken Moblero i Staffanstorp.

Artiklar

Digert CV
Att han med gott samvete kan klistra etiketten expert på sig själv råder det ingen som helst tvekan om. Magnus har över 20 års erfarenhet i branschen och hans CV inkluderar bland annat flera års framgångsrikt arbete som Key account/Sverigechef på högt ansedda tillverkaren Jensen beds, dit han blev headhuntad 1997. Magnus hade några år tidigare hoppat av officersutbildningen i Kristinehamn för att istället börja som säljare hos Herman Olssons Möbler i Tomelilla.
– Jag kände att möbelförsäljning var min grej. Att få hjälpa människor och ge dem ärlig och faktabaserad service är något jag alltid brunnit starkt för. Jag älskar konsumenten och det finns få saker som gör mig som upprörd som när de förs bakom ljuset av en säljare, säger Magnus vars benägenhet att hjälpa människor löpt som en röd tråd både i yrkeskarriären och genom privatlivet.

Hjälpte mobbad
På högstadiet stod den storväxte Magnus, eller ”Elgen” som han kallas av sina vänner, upp för en kamrat som blev mobbad i skolan. Några år senare, vid Tomelilla IF:s jubileumsfest, förstod han hur mycket hans civilkurage betydde för kamraten. 
– Kamraten avslutade sitt tal med att tacka mig, för att jag räddat hela hans skolgång och för att han sluppit undan mobbningen. Det kändes förstås bra. Jag tror på karma och jag sover gott när jag hjälper andra. 
Kombinationen kvalitetssäng och goda gärningar må ha gett Magnus många sköna nätter med god sömn, men hans hälsotillstånd har inte alltid varit optimalt. 
För några år sedan blev han både feldiagnostiserad och felmedicinerad varpå han plötsligt fick ett otäckt besked av sin läkare. 
– Jag hade 25 blodproppar i lungorna och ställdes mer eller mindre inför ett ultimatum; att byta till ett aktivt arbete – eller riskera att drabbas av fler proppar.

Uppfyllde dröm
Valet var lätt för en person med Magnus energi och drivkraft. Magnus – som då jobbade på Zebra Collection – insåg att starta eget-drömmen han närt under hela sitt liv, nu var redo att förverkligas. 
– Om jag öppnade en egen butik visste jag att jag aldrig skulle sitta still, säger Magnus medan han visar Nätverket Österlen runt på Moblero som slog upp dörrarna den 26:e december 2016. 
Moblero står för trivsel, kvalitet och kundvård. Magnus jobbar främst med skandinaviska kvalitetsprodukter men tar även in moderna designers från andra länder för att skapa ett trendigt och unikt inredningskoncept.

IMG_3629.jpg

Brett sortiment
I butiken säljs inte bara sängar utan också soffor, soffbord, sängbord, byråer, mattor, lampor, gavlar, sängramar, matbord, fåtöljer, inredningsdetaljer med mera …
– Våra kunder ska bli väldigt väl omhändertagna när de kommer hit. Jag mår som bäst när vi hinner prata med alla våra kunder. Vi vill ge oklanderlig service och hjälpa alla som behöver oss.
En inställning som får betraktas som beundransvärd för en person som varit med och ta fram sängar till världsberömda Harrods i London och som under sin tid hos Jensens lyfte bolagets omsättning i Sverige från 30 till 105 miljoner kronor. 
– Jag har satsat på att utveckla andra säljare, fokus har aldrig varit att tjäna mest pengar. Men jag upplever att framgången kommer till personer som har passion och hjärta för det de håller på med.

Sponsrade golftävling
Passionen och drivet har han gemensamt med många andra företagare i Nätverket Österlen, där Moblero är en av medlemmarna. 
– Jag har bara hört bra om Nätverket och det var till exempel kul att vara med och sponsra Nätverket Open i golf. Det ska bli spännande att bygga relationer, förhoppningsvis kan det ge en synergieffekt där vi hjälper varandra till ännu större framgång. Dessutom känns det jättebra att få hjälpa unga idrottstalanger att satsa på sin sport, säger Magnus som själv var en lovande handbollstalang i tonåren. 
Skador satte dock stopp för den karriären och idag kan Magnus inte ens titta på handboll. 
– Mitt hjärta börjar vibrera bara jag känner lukten av handbollsklister. Men jag tror på teorin om ”The law of attraction”. Det var helt enkelt inte meningen att jag skulle bli handbollsspelare. Mitt kall är att sälja möbler och att hjälpa människor.

Webbshop på gång
Något han snart inte bara kommer att göra i butiken i Staffanstorp – utan också på internet. En nätbutik är på gång och enligt Magnus blir den något utöver det vanliga. 
– Vår webbshop kommer att ge eko i Sverige. Den bygger på avancerad teknik, för att förenkla både för konsumenterna och oss själva. 
Exakt när Mobleros webbshop öppnar är inte klart, men Magnus räknar med att onlineförsäljningen är igång innan årets slut. 
Gott så. Men vill du ha service av högsta kvalitet rekommenderar vi ett besök i den fysiska butiken. Se bara till att du har sällskap av någon som kan väcka dig om du råkar somna när du provligger någon av de sagolikt sköna sängarna …

Text och foto: Kostas Foussianis
Pressansvarig Nätverket Österlen
press@natverketosterlen.se

MOBLERO
Meteorvägen 5 Staffanstorp (2:a våningen i Hulténshuset)
Öppettider: vardagar 10.00-18.30, helger/helgdagar 10.00-16.00
Telefon: 046-14 70 00
E-post: info@moblero.se
Hemsida: www.moblero.se

Artiklar

 

 

 

http://www.natverketosterlen.se/medlemmar/moblero#.WfiZ4og6ug4.mailto