Min kundvagn

Töm kundvagn
undefined

Carpe Diems historia börjar med en man som hette Börje Thuleskär. Han skulle bli kiropraktor och lärde sig rätt så snabbt att sömnen var viktig – detta ledde till att han investerade i en ny kvalitetssäng. Dock försvann glädjen snabbt när han insåg att den nya sängen inte kunde uppfylla hans behov. 

Men en dag när Börje tog en båttur ut till Kornö så hände det något. Han var helt tagen av det vackra landskapet utanför Lysekil, och lade sig på en bädd av vildljung bland klipporna. Ljungen lyfte upp honom och formade sig efter hans kropp. Det var i det ögonblicket som Börje bestämde sig för att han skulle skapa sängar som formade sig efter människans kropp, och att den som sov i sängen skulle förstå skillnaden mellan sömn och sömn.

Carpe Diem Beds har 5 patent på sina sängar: Contour Pocket System, trögelastisk bottensegment, ryggstöd, klämskydd och svankstöd. Dessa 5 patent är viktiga för sängens komfort, och bidrar till att sängen formar sig efter kroppen och ger det ultimata stödet. 

Djup sömn vitaliserar kroppen och drömsömn piggar upp hjärnan. En säng ska också minska trycket, så att du inte drabbas av problem med blodcirkulationen. Allt detta innebär att din säng är väldigt viktig, och det vet de duktiga hantverkarna på Carpe Diem Beds. De är otroligt noggranna och varje steg i monteringen inspekteras mycket noga.

Alla komponenter i sängarna är tillverkade av material av högsta kvalitet. Stommarna är gjorda från svensk furu, täckena av bomull och ull och madrasserna är stoppade med talalaylatex, ull och bomull. Talalaylatexen som Carpe Diem Beds använder i sina madrasser och bomullstget i deras täcken och tillbehör är Öko-Tex®-godkända. Det innebär att bomullen är ekologisk och inte innehåller några farliga flamskyddsmedel eller färgämnen. 

Alla sängmodeller har den nordiska ekologiska märkningen Svanen. Det innebär att miljöpåverkan under sängens hela livslängd uppfyller Svanens krav. Det trä som används i sängarna endast kommer från miljögodkänd skogsnäring