Min kundvagn

Töm kundvagn
undefined

Kleppe Möbelfabrik grundades 1929 av Jakob Kleppe. Han byggde en liten verkstad på 60 kvm som snart utvidgades till 115 kvm. Vid den tiden producerade de matsals och sovrumsmöbler. Han hade bara en anställd, och produktionen var rent hantverk. Kleppe var känd för att leverera högkvalitativa varor, och trots svåra tider så ökades försäljningen jämt. År 1947 byggdes en ny fabrik på 600 kvm och produktionsmetoderna blev modernare. Hela tiden låg tonvikten på kvalitet och design. 

Slutligen omvandlades produktionen till småmöbler. Det licenserades ett patent på det kända Kleppebordet, vilket var ett kombinerat matsal och soffbord. Så småningom blev verksamheten en ren specialfabrik för soffbord, vilket ledde till flera förlängningar – från 1957 började Kleppe exportera möbler till USA och England. 

Maskinerna på Kleppe är en av de mest moderna. Fabriken var tidig med ny teknik, bland annat var de den första fabriken i Norge för att använda CNC-styrda fräsmaskiner. Kleppe använder numera ett toppmodernt UV-färgsystem, vilket innebär att ytbehandlingen uppfyller alla krav på hållbarhet och bra finish. 

Kleppe strävar efter att använda miljövänliga material. De är en av Skandinaviens ledande soffbordstillverkare och exporterar till Sverige, Danmark, och Island. Deras mål har alltid varit detsamma – att leverera kvalitetsprodukter till konkurrenskraftiga priser.